Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză

Telefon pentru situații de urgență
(accidente cu victime, decese, calamități naturale, situații de pericol sau cu caracter extraordinar):

+351 961 929 964
disponibil 24/7. La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general

Linkuri utile

Privatization

Ghid migratia
 

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player

Centrul de Apel Invest Cod de etică profesională a personalului instituţiilor serviciului diplomatic E-services ASP Chamber
Mass Media din Moldova

Ştiri din Moldova

Tatiana Molcean a participat la Sesiunea Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei

Tatiana Molcean a participat la Sesiunea Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei
17 mai 2019, Helsinki – În anul când marcăm 70 de ani de la crearea Consiliului Europei,  este important să evidenţiem că participarea statelor în organele statutare ale CoE, trebuie să se facă în concordanţă cu statutului organizaţiei aprobat la fondare. Declaraţia a fost făcută de către secretarul de stat, Tatiana Molcean, la Sesiunea Ministerială a Comitetului de Miniştri al Consiliului Europei (CoE).

În discursul său, secretarul de stat Tatiana Molcean a ţinut să aprecieze sprijinul pe care Consiliul Europei îl acordă Republicii Moldova în eforturile de modernizare și realizare a reformelor democratice. Oficialul a menționat și faptul că Republica Moldova ”va continua să acorde o mare importanță Sistemului european convențional și implementării hotărârilor Curții Europene pentru Drepturile Omului. Aceasta nu este o tendință de vogă, dar o realitate și responsabilitate comună care contribuie la asigurarea securității democratice.” A fost subliniată importanţa monitorizării și protecției drepturilor omului pe întreg teritoriul țării, inclusiv și în special în regiunea transnistreană, acordând atenția necesară situației școlilor cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană.

În cadrul Sesiunii Ministeriale au fost aprobate o serie de decizii cu privire la Raportul Secretarului General „Pregătiți pentru viitoarele provocări - fortificarea CoE”, care prevede importanţa accesului Comisarului CoE pentru drepturile omului în toate statele membre, inclusiv zonele gri pentru a evalua situaţia drepturilor omului, decizia privind drepturile şi obligaţiile statelor membre, precum şi deciziile privind protecţia şi promovarea spaţiului alocat societăţii civile în Europa, asigurarea eficacităţii pe termen lung a sistemului Convenției europene a drepturilor omului, cooperarea dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană.