Ambasada Republicii Moldova în Republica Portugheză

Telefon pentru situații de urgență
(accidente cu victime, decese, calamități naturale, situații de pericol sau cu caracter extraordinar):

+351 961 929 964
disponibil 24/7. La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general

Linkuri utile

Privatization

Ghid migratia
 

Для просмотра содержимого этого блока Вам необходимо установить flash-player

Centrul de Apel Invest Cod de etică profesională a personalului instituţiilor serviciului diplomatic E-services ASP Chamber
Mass Media din Moldova

Ştiri din Moldova

Echipa MAEIE a participat la „Orășelul European” 2019 la Cahul

Echipa MAEIE a participat la „Orășelul European” 2019 la Cahul
18 mai 2019, Cahul – Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene s-a alăturat iniţiativei Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova de a sărbători Ziua Europei în afara Chişinăului. Anul acesta, "Orăşelul European" a fost găzduit de „Capitala Naţională a Tineretului 2019” – municipiul Cahul.

Vizitatorii standului MAEIE din „Orăşelul European”, amplasat în scuarul Pieţei Independenţei de la Cahul, au avut posibilitatea de a fi informaţi despre Parteneriatul Estic, Acordul de Asociere și oportunităţile oferite de cooperarea RM-UE şi de a participa la quiz-urile de cultură generală pe tema integrării europene, fiind apreciaţi cu premii.

Vorbind despre integrarea europeană a Republicii Moldova, secretarul de stat, Daniela Morari a menționată că „doar prin efort comun, încredere, solidaritate putem reuși”.

Ediția 2019 a „Orășelului European" a celebrat câteva aniversări semnificative: 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic, 5 ani de la semnarea Acordului de Asociere RM-UE și 5 ani de la intrarea în vigoare a regimului de călătorii fără vize în Uniunea Europeană.

Participarea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene la eveniment se înscrie în lista activităţilor de celebrare a 10 ani de la lansarea Parteneriatului Estic şi a oferit vizibilitate eforturilor întreprinse și rezultatelor atinse de țară noastră pe calea integrării europene, pe parcursul ultimilor ani.